BALCI: Sperietoarea Domneasca-gate poate matura investitorii straini

Recent am aflat despre dorinta unei mari multinationale de a investi in Moldova. CFO-ul acestei companii a evocat extinderea grupului peste granitele UE si interesul pentru piata moldoveneasca, unde, spera el si co. conditiile sunt favorabile. Era tocmai dupa izbucnirea Domneasca-gate-ului si a atacului contra presei. Ma intreb acum ce-i voi explica eu CFO-ului respectiv despre situatia politica in Moldova. Sa-i mint si eu? Sa tac si eu, cum au facut toti cei care erau la curent de cele intamplate in Padurea Domneasca? Ce e mai bine sa fac? Sa tac, sa mint, sa le zic adevarul  sau sa refuz sa comunic pentru ca « nu e momentul »? Pentru comunicare? Pentru investitii? Sa minimalizez, spunand ca presa e manipulata si ca ceea ce EI vor citi in presa din Modlova tradusa in engleza sunt verzi si uscate? Vad ca cei din AIE au mare experienta in ale comunicarii de criza, poate ma invata si pe mine.

Voi omiteti, acoperiti, huzuriti…Intre timp, am un exemplu viu de ezitare, eventuala, pentru ca inca nu este cazul, a investitorilor straini de a veni in Moldova, unde investiile straine sunt extrem de necesare pentru a indeplini cel putin un gram din acel program de prosperitate promis de AIE.

Cine poate emite un mesaj capabil sa le dea incredere investitorilor straini in stabilitatea politica si climatul de afaceri favorabil din Moldova?

Ludmila Bulgar, IEM Bruxelles Ludmila Bulgar, IEM Bruxelles

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s