BALCI: Europa solidara cu industria vinicola din Moldova

Desi vinurile moldovenesti sunt cautate azi de functionarii din cartierul european de la Bruxelles, ne vor trebui ani pentru a cuceri alte piete de desfacere.

Un grup de functionari europeni au decis astazi sa cumpere vin moldovenesc in semn de solidaritate cu vinificatorii din Republica Moldova. Actiunea intervine in cadrul embargoului pe vinuri impus de Rusia pe 10 septembrie.

Avand in vedere prezenta numerosilor distribuitori de vinuri moldovenesti la Bruxelles, vinurile pot ajunge la consumator in cel putin o ora din momentul comenzii. Astfel, Alexandru Besliu, de la Vindart.be, distribuitor de vinuri moldovenesti in Europa, ne-a declarat ca azi are deja cateva comenzi de onorat, “am fost sunat de dimineata, probabil tot din cauza embargoului”. Acesta ne-a asigura ca pentru o zona geografica de 30 de kilometri in jurul Bruxelles-ului, poate livra gratuit.

Creatorul vinului EtCetera, Alexandru Luchianov

Creatorul vinului EtCetera, Alexandru Luchianov, credit photo: EtCetera facebook

Pe de alta parte, Alexandru Luchianov, coproprietar al societatii “Ampelos”  din Moldova si vinificator al vinului “Et Cetera“, este de parere ca acum “trebuie sa cucerim alte piete, fara a ne face iluzia ca va fi usor. Avem concureti puternici si putini cunosc Moldova. Important este sa evoluam si sa nu permitem nimanui sa ne dicteze ce este de facut, altfel de pierdem independenta”.

Ambasada Republicii Moldova la Bruxelles a fost si ea solicitata de dimineata pentru contacte si magazine care distrubuie vinuri moldovenesti.

Gestul este simbolic din partea functionarilor europeni, dar cu impact psihologic si financiar pentru producatorii moldoveni, si sper sa aiba si un efect de publicitate gratuita.

 Ludmila Bulgar

CartierEuropean.com

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s