Ludmila Pascanean – “Cel mai bun autor/text CartierEuropean.com 2013”

Stimati cititori ai CartierEuropean.com! Avem placerea sa va anuntam ca Ludmila Pascanean, autoarea textului IPOTEZE: Moldovenii din diasporă – un potential electoral de explorat, este in topul preferintelor celor care s-au exprimat in sondajul Votați “Cel mai bun autor CartierEuropean.com 2013″, realizat in parteneriat cu ziarul anticoruptie no.1 din Moldova “Ziarul de Garda”. Cel mai pretios premiu insa sunt textele aduse de autorii “CartierEuropean” spre publicare, imbogatind astfel dezbaterea despre europenizarea Rep.Moldova.

Studenta la master in Economie si Finante la Charles University din Praga (Cehia), Ludmila Pascanean studiaza indeaproape subiectul diasporei moldovene in lume si influenta acesteia asupra tarii lor de origine.  Echipa CartierEuropean.com, site de inteligenta colectiva pentru europenizarea Rep.Moldova, proiect al Institutului European pentru Moldova (asbl), ii ureaza succes in continuare si asteapta si alte texte interesante de la “autoarea 2013”.Cel mai apropiat text al castigatoarei va fi un editorial despre cum se poate combate coruptia in Moldova in “Ziarul de Garda”, pe care il asteptam cu nerabdare.

De asemenea, echipa CartierEuropean.com tine sa le multumeasca tuturor autorilor care au contribuit la imbogatirea continutului si care in acelasi timp au avut ocazia sa se exprime pe o tematica care le era aproape ca si sensibilitate, si mai cu seama celor mai aprigi autori: Irina Corobcenco, Vitalie Vovc, Razvan Hoinaru, Bogdan Sestac, tot el si colaborator al “CartierEuropean.com”, Chiril Tîșcic si Lucia Guranda, Iana Stantieru, Ana Gutu, Andrei Gurin si Victoria Onofreiciuc. 

Pe de alta parte, le multumesc istoricilor, cercetatorilor, doctoranzilor 2012 si 2013, basarabeni, dar nu numai, care au contribuit la vulgarizarea stiintifica a rezultatelor cercetarilor lor, la rubrica IPOTEZE, pe marginea cercetarilor doctorale.Tematicile sunt diverse, dar toate legate de europenizarea Republicii Moldova. Voi enumera cercetatorii care au binevoit sa raspunda la intrebarile noastre: problematica stugmatizarii Rromilor, un interviu cu experta pe subiectul Rromilor, Tatiana Sirbu:IPOTEZE: Romii/Tiganii, subiectul orfan al istoriei contemporane; interviu cu cercetatoarea Corina Cojocaru, IPOTEZE: Frâna Republicii Moldova: Politicul domină juridicul; interviu cu Jana Musat, jurnalista, cercetatoarea si colaboratoare media a fostului presedinte Mircea Snegur, despre statalitatea Rep.Moldova, IPOTEZE: Populatia asteapta stabilitate politica si economica din partea guvernarii (Jana Musat-Chisalita); articolul Ludmilei Bulgar, editoarea si fondatoarea CartierEuropean.com, despre studiul sau “Identity implications of the Romanian passport politics towards Moldovan citizens”, IPOTEZE: Plebiscit pentru Europa: Prin culoarul “UE” in aeropoarte gratie pasaportului romanesc; interviu cu istoricul Nicolas Trifon, despre identitatea basarabenilor: DIALOG EUROPEAN: Le vécu comme pilier de l’identité; interviu cu cercetatorul Leonid Litra, in preajma crizei guvernamentale din Moldova, EUROMOLDOVA: Partidul Comunistilor ar incetini reformele, ca membru al unei noi Aliante si nu in ultimul rand cecrtatoarea Iryna Solonenko, liderul echipei Indicelui de Integrare Europeana a Parteneriatului Estic, cu care am realizat un interviu cu multe piste interesante de actualitate si azi, mai ales in ceea ce priveste situatia din Ucraina: EU needs a success story for EaP Summit in Vilnius.

De altfel rubrica IPOTEZE este unica in felul sau pentru ca necesita documentare, lectura cel putin a rezumatului tezei de doctorat respective, si explorarea pistelor lansate de cercetarea/teza dezbatuta pentru situatia actuala din Rep.Moldova. La acest capitol ducem lipsa de jurnalisti specializati care sa consacre timp lecturii si realizarii interviurilor. Asa ca cei care se simt capabili, sunteti bineveniti!

De asemenea, ii multumim Alinei Radu, directorul “Ziarului de Garda”, pentru publicarea interviurilor si a articolelor de pe CartierEuropean.com, contibuind astfel la mediatizarea excelentei basarabenilor care au sustinut teze de doctorat si masterat peste hotarele tarii si care sunt o sursa pretioasa de idei si argumente pentru dezvoltarea Rep.Moldova. Le multumim diplomatilor de la misiunea pe langa UE a RM pentru observatiile aduse textelor, si anume ES Dlui Eugen Caras, care a fost disponibil sa-si aduca contributia sa la subiectul legat de UE.

In cele din urma, vrem sa reiteram apelul catre autori cu Argumente pentru europenizarea Rep.Moldova, cum am facut-o si cu alte ocazii. Textul apelului la autori il gasiti la rubrica “Cautam Autori”: https://cartiereuropean.com/colaborare/.

Ii uram mult succes “Celui mai bun autor/text CartierEuropean.com 2013”, adica Ludmilei Pascanean si speram sa avem si in 2014 autori inspirati, critici si dornici de a mediatiza rezultatele cercetarilor ai caror autori sunt. Va multumim tuturor pentru colaborare si va uram la Multi Ani langa cei dragi!

Cordial,

Echipa CartierEuropean.com

Advertisement

2 thoughts on “Ludmila Pascanean – “Cel mai bun autor/text CartierEuropean.com 2013”

  1. Sunt nespus de bucuroasă pentru faptul că articolul meu despre Diaspora și procesul electoral din Moldova a fost votat în topul preferințelor. Recunosc că a fost neașteptat pentru mine, ținând cont că sunt autor nou pentru Cartier.european.com și toate articolele ce sunt publicate pe această pagină sunt actuale și trezesc interesul cititorilor. Desigur, aș dori să mulțumesc CartierEuropean pentru această oportunitate și experiență, și aș dori să-mi exprim gratitudinea tuturor celor care au votat pentru articolul meu și care mă susțin. In anul ce vine voi dezvolta subiecte noi si sper că acestea vor fi cel puțin la fel de interesante.

  2. Draga Ludmila P., iti multumim pentru analiza ta interesanta, utila si care abordeaza o problema de mare actualitate in lunile care vor urma si anume in acest an electoral 2014 care se anunta deja a fi unul deloc usor. Tematica diasporei este una interesanta, abordata deja de autorul Vitalie Vovc pe cartiereuropean.com si va fi dezvoltata in continuare de catre un autor pretios care a absordat diaspora in teza sa de doctorat. Asteptam si noi cu mare curiozitate textul si ideile lui pe cartiereuropean.com si il vom impartasi cu toti cei interesati de acest subiect. Deci dezbaterea continua!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s