Conferință de presa: “Republica Moldova 2020. Contribuția diasporei la dezvoltarea țării de origine”

INVITAȚIE

Stimați reprezentanți ai MASS MEDIA,

Mâine, 27 august, ora 10:00, în Sala Senatului, ULIM (Vlaicu Pârcălab 54), vă invităm, la conferința de presă a evenimentului “Republica Moldova 2020. Contribuția diasporei la dezvoltarea țării de origine“.

Prima ediție a Conferinței participative a reunit cercetători, actori asociativi din diasporă și din țară, precum și factori de decizie din Moldova și din Europa.

Logo-Conf

Pe parcursul zilei de 26 august platforma Conferinței a creat un dialog activ între diasporă, factorii de decizie și societatea civilă din Republica Moldova, dialog necesar și puțin prezent. La conferința de presă ne propunem să prezentăm totalizările Conferinței în cadrul căreia a fost realizat transferul de cunoștințe din diasporă către țara de origine, axat pe binomul Cercetare&Inovare, grație celor 6 ateliere de lucru si celor 20 de prezentari.

Conferința a avut drept materie primă contribuțiile participanților, cetățeni ai Republicii Moldova stabiliți în diverse țări ale lumii. Aceștia au prezentat rezultatele activității de cercetare, cele ale experienței profesionale și personale acumulate, și șqi ales soliții pentru Moldova. Participanții au venit cu exemple concrete pentru reforma educației și a învățământului superior, au abordat fenomenul migrației și comportamentul electoral al emigranților, precum și politicile sociale incluzive și procesele socio-economice din Republica Moldova. Propunerele și sugestiile din partea membrilor diasporei au fost analizate și puse în discuție de către membrii societății civile și de către factorii de decizie prezenți la eveniment.

Acest eveniment participativ inedit pentru țara noastră a fost organizat de un grup de basarabeni stabiliți în zece țări diferite.

Mai multe informații despre echipa de lucru, tematici, participanți, moderatori și parteneri, le găsiți pe site-ul evenimentului moldova2020.net. Toate intrebările ni le puteți adresa conferinta.diaspora@gmail.com sau la tel.+373 06988490, tel. +373 079502714

DIFUZAT DE CARTIEREUROPEAN.COM

Ludmila Bulgar, co-organizator

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s