Pamanteanul Anatol Romanski croieste imaginea Moldovei prin sport

Adevarat ambasador al imaginii Moldovei in Belgia si in lume, sportivul nostru din diaspora este neobosit si nu numara banii cand e vorba de a reprezenta Moldova la competitii, desi locuieste in Belgia de mai multi ani si nu solicita bani de la instantele sportive de la Chisinau.

Locul II pentru basarabeanul Anatolie Romanski (foto: centru) la Campionatul Mondial de Sambo, desfășurat la Thesaloniki (Grecia), în perioada 26-27 octombrie 2014. Arbitru mondial și instructor international, Anatol a fost in competitie la categoria 90 kg, vârsta 35-39 de ani. El reprezinta cu multa mandrie Republica Moldova la toate competitiile internationale si isi suporta singur cheltuielile.

Maestrul Romanski, care este și vice-campion Mondial la Sambo, categoria 90 de kg, reprezintă cea de a doua generație de sambiști din familia Romanski, precedat de tatăl său și urmat de către Anatolie Romanski jr. In prezent campionul nostru se ocupa de pregatirea fiului sau si de un grup de alti tineri in cadrul clubului de Judo/Sambo pe care l-a creat la Bruxelles.

Affichage de DSCN3573.JPG en cours...

Competiția din Grecia s-a desfășurat între maeștri, veteranii acestui sport, cu participarea a peste 250 de sportivi din 19 țări, inclusiv din Republica Moldova. Aceasta a fost reprezentată de către triplul campion mondial Grigore Postică, care a participat la categoria 100+ kg, vârsta 40-44 de ani, și a obținut locul al II-lea, Petru Curu, la categoria 100 kg, vârsta 60-64 de ani, poziționat pe locul al II-lea și Mihai Malear, care a ocupat locul al II-lea, la categoria 100 kg, vârsta peste 65 de ani.Urmatoarea editie va avea loc în anul 2015, în Israel.

AR locuieste de mai multi ani in Belgia si este licentiat in sport la Universitatea de Stat din Moldova, iar in Belgia, dupa trei ani de studii, profeseaza pe cont proriu in domeniul electricitatii si pregateste viitorii campioni la judo si sambo.

Irina Corobcenco, pentru CartierEuropean.com

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s